Σοκάρουν τα νέα στοιχεία όσον αφορά το μακελειό στο Τέξας και το πώς έδρασε ο 18χρονος δολοφόνος, που σκότωσε 21 άτομα σε δημοτικό σχολείο.

Όπως μεταδίδει το CNN, όλοι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί σημειώθηκαν μέσα σε μία τάξη στο δημοτικό σχολείο Robb, στο Uvalde του Τέξας, σύμφωνα με τον υπολοχαγό Κρις Ολιβάρεζ, εκπρόσωπο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Ο δράστης οχυρώθηκε σε μία αίθουσα, σκοτώνοντας δύο δασκάλους και 19 παιδιά, είπε. «Απλώς, το λέω για να σας δείξω τη διαβολική φύση του δολοφόνου», τόνισε ο Ολιβάρεζ μιλώντας στο CNN.

Καθώς λάμβαναν χώρα οι πυροβολισμοί, αστυνομικοί περιτριγύριζαν το σχολείο, έσπαγαν τζάμια και προσπαθούσαν να απομακρύνουν παιδιά και προσωπικό. Στη συνέχεια κατάφεραν να μπουν με τη βία στην τάξη όπου βρισκόταν ο δράστης.

Όταν ρωτήθηκε εάν το σχολείο ήταν στόχος, ο Ολιβάρεζ απάντησε ότι υπάρχουν ακόμα «πολλά αναπάντητα ερωτήματα».

«Προσπαθούμε να το προσδιορίσουμε, γι' αυτό συνεργαζόμαστε με το FBI αυτή τη στιγμή, για να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε αν υπήρχαν κάποια σημάδια, εξετάζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που γνωρίζουμε για τον δράστη είναι ότι ήταν κάτοικος εδώ στο Uvalde, όντως φοίτησε σε ένα από τα τοπικά λύκεια, ζούσε με τον παππού και τη γιαγιά του, ήταν άνεργος, χωρίς φίλους, καμία σύντροφο που μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτή τη στιγμή, χωρίς να έχει ποινικό ιστορικό», είπε.

Ο Ολιβάρεζ είπε ότι ο δράστης είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι όταν μπήκε στο σχολείο και οι Αρχές εργάζονται ώστε να καθορίσουν τον τύπο του όπλου.

Ο 18χρονος φορούσε «ένα γιλέκο μεταφοράς, χωρίς θωράκιση. Συνήθως αυτοί οι τύποι γιλέκων χρησιμοποιούνται από ομάδες όπως η SWAT (σ.σ.: ειδική επιχειρησιακή μονάδα στις ΗΠΑ), όπου μπορούν να τοποθετηθούν γεμιστήρες και επιπλέον πυρομαχικά», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ασφάλειας του Τέξας.

Όσο για τη γιαγιά τού δράστη -την οποία ο ίδιος πυροβόλησε πριν πάει στο σχολείο- είναι ακόμα ζωντανή, όπως είπε ο Ολιβάρεζ, και οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον παππού του και τα μέλη της οικογένειάς του.