Ο Σωτήρης Χατζάκης εμφανίστηκε, μέσω ζωντανής σύνδεσης, στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη στο OPEN. Με αφορμή την συνέχιση της σειράς Κόκκινο Ποτάμι, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός μίλησε για το κίνημα #metoo και όσα έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στο φως που αφορούν τον θεατρικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Χατζάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ζούμε σε μια πατριαρχική δομή της κοινωνίας και είναι θέμα εξουσίας. Δηλαδή ο άνδρας δεν μπορεί να κατανοήσει ακριβώς ότι η γυναίκα ήταν, είναι και θα είναι στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα ακόμα μέρος ενός κτηματολογίου και μιας προίκας. Τέτοια απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και μην ξεγελιόμαστε εμείς στην Αθήνα. Έξω στην περιφέρεια και στις άγονες γραμμές γίνεται χαμός. Η γυναίκα λοιπόν όχι μόνο κακοποιείται αλλά αδικείται, περνάει πολύ δύσκολα, ακυρώνονται όνειρα και αιτήματα της».

«Άρα πολύ σωστά ήρθε το #metoo για να καλύψει αυτό το κενό. Όμως το #metoo δεν είναι άρθρο του Συντάγματος αλλά ένα κίνημα που πρέπει να προστατευθεί και να προστατεύσει τα δικαιώματα του. Άρα πρέπει να θεσμοθετηθεί όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, να αποκτήσει νομικό πρόσωπο και εκπροσώπους ώστε να συνεργάζεται με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

«Έχουμε σοβαρότατα περιστατικά στον χώρο του θεάτρου αλλά όχι μόνο στον χώρο. Φανταστείτε πως είμαστε χιλιάδες άνθρωποι στο θέατρο και είναι λίγες οι περιπτώσεις, απλά εμείς είμαστε στον αφρό γιατί φαινόμαστε» συμπλήρωσε ο Σωτήρης Χατζάκης στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» του OPEN.