Νέα προσπάθεια κάνουν από κοινού οι καταστηματάρχες της εστίασης στην πλατεία Όλγας για την αναβάθμιση της περιοχής, θέλοντας να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα και το ξεχωριστό στοιχείο που έχει για το ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Η πλατεία Όλγας για τους παλιούς Πατρινούς και για όσους θυμούνται, ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες μία από τις ομορφότερες (αν όχι η ομορφότερη) πλατεία της Πάτρας. Το πώς κατάντησε και η κατρακύλα που πήρε είναι ένα ζήτημα γνωστό σε όλους, τόσο στους πολίτες, όσο στους φορείς και στις αρχές.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναβάθμισης της πλατείας, προσπάθεια που στηρίζεται κατά κύρια βάση στις επιχειρήσεις εστίασης που έχουν ανοίξει εκεί τόσο από την πλευρά της Μαιζώνος (πάνω πλευρά) και της Ρήγα Φεραίου (κάτω μεριά), όσο και από αυτές της Κολοκοτρώνη και της Αράτου.

Οι επιχειρήσεις εστίασης που πλέον λειτουργούν γύρω από την πλατεία είναι αρκετές και οι επαγγελματίες γνωρίζοντας ότι αν αλλάξει η εικόνα της δεν θα μπορούν να ελπίζουν στην προσέλκυση των πελατών τους έχουν προχωρήσει σε μία προσπάθεια για να την βελτίωση της.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής ορισμένα από τα μαγαζιά καθαρίζουν μόνα τους τα συνθήματα και τα διάφορα που γράφονται κατά καιρούς εντός της πλατείας.

Στην προσπάθεια τους αυτή θέλουν να έχουν και τη βοήθεια του δήμου που μέχρι ώρας έχει δείξει την ανάλογη διάθεση για να στηρίζει την αναβάθμιση της πλατείας.


"Κάστρο" τη νύχτα, "στέκι" τη μέρα

Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η πλατεία τις νυχτερινές ώρες μετατρέπεται σε στέκι γνωστών – αγνώστων που την έχουν κάνει «κάστρο» τους.

Όσο για τις ώρες της ημέρας σίγουρα οι εικόνες που υπάρχουν στην καρδιά της πλατείας με ναρκομανείς να κάνουν τις συναλλαγές τους, δίπλα από την παιδική χαρά δεν βοηθάει στην όλη αυτή προσπάθεια που γίνεται.

Όμως από την πλευρά τους τα μαγαζιά είναι αποφασισμένα να μην το βάλουν κάτω και να μην παρατήσουν το όλο ζήτημα.

Ακόμα και αν γνωρίζουν ότι ίσως να μπαίνουν στο μάτι ορισμένων που θέλουν την πλατεία έτσι όπως ήταν παλιότερα, κάτι σαν άβατο για την πλειοψηφία του κόσμου.

Άλλωστε, μιλάμε για μια πλατεία που μπορεί να γίνει ξανά η ομορφότερη του κέντρου της Πάτρας, προσφέροντας δροσιά και αναψυχή, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, στην καρδιά της πόλης.