Το έχετε ακούσει τις τελευταίες ημέρες στο youtube και στα social media και σίγουρα σας έχει κάνει εντύπωση.

Ο λόγος για το δεύτερο project της ομάδας του Άκη Χατζημικέ που κυκλοφόρησε ήδη στον διαδικτυακό αέρα και αρέσει σε πολλούς χρήστες τόσο για το άρτιο μουσικό του αποτέλεσμα, όσο και για βίντεο που το συνοδεύει.

Ο «Ρυθμότοπος» (έτσι λέγεται η ομάδα κρουστών του Άκη Χατζημικέ) μαζί με τη γυναικεία χορωδία της Ιουλίας Παπαδοπούλου, δημιούργησαν ένα project που στηρίζεται σε δύο γνωστά τραγούδια και αποτελεί μια ξεχωριστή και ολοκληρωμένη διασκευή τους.

Στηρίζεται σε ένα τραγούδι από το σύγχρονο ρεπερτόριο, στο «Απόγευμα στο δέντρο» του Αλκίνοου Ιωαννίδη και σε ένα τραγούδι παραδοσιακό από την Μικρά Ασία την «Κανελόριζα».

«Προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά την παράδοση με κάτι σύγχρονο και εξίσου ποιοτικό. Είναι η δεύτερη κατά σειρά διασκευή μας μετά το άκρως επιτυχημένο "Μαργούδι"» τονίζει ο Άκης Χατζημικές.

 

Ο "Ρυθμότοπος», σε συνεργασία με την γυναικεία χορωδία της Ιουλίας Παπαδοπούλου, προσπαθεί να ενώσει τις μελωδίες των φωνών με τη εκφραστικότητα των παραδοσιακών κρουστών οργάνων. Τα δύο αυτά τραγούδια έρχονται για να ενώσουν το παρελθόν με το παρόν». 

Η σκηνοθεσία του βίντεο είναι του Κωνσταντίνου Λιόπετα, ενώ στο τραγούδι εκτός του Άκη Χατζημικέ παίζουν οι Γεράσιμος Γκανάς, Ιωάννης Μεσσήνης, Ολύμπιος Ντζελβές και Κωνσταντίνος Σελεβέντης. Στην χορωδία είναι οι: Ιουλία Παπαδοπούλου, Αλεξία Ζαφειράκη και Φιλίππα Χριστοφορίδου, ενώ συμμετέχουν η Μαρία Κατσαρού και η Μαρία Παπαδοπούλου.


Απόγευμα στο δέντρο - Κανελόριζα (cover) Percussions & Voices