Έδειξαν την ευαισθησία τους οι υπάλληλοι του δήμου Πατρέων και οι πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών, σε ένα περιστατικό που συνέβη στο ποτάμι του Γλαύκου.

Οι υπάλληλοι του δήμοι και οι πυροσβέστες έστησαν από κοινού μια δύσκολη επιχείρηση μέσα στις όχθες του ποταμού του Γλαύκου για να απεγκλωβίσουν μια σκυλίτσα με τα εφτά κουτάβια της.

Η σκυλίτσα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση της η γνωστή φιλόζωη και σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων για τα αδέσποτα ζώα, Αλεξάνδρα Δημοπούλος, ήταν φοβική, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την επιχείρηση, ενώ η μορφολογία του εδάφους, αλλά και το ύψος αύξανε ακόμα περισσότερο την επικινδυνότητα.

Η ίδια αναφέρει σε ανάρτηση της: «Ο George Katsimigas και Γιάννης Πετράκος οι πολύτιμοί μας υπεύθυνοι από το ΔΗΜΟ και 2 διαμάντια της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ που γνωρίζουμε μόνο πως ονομάζονται Δημήτρηδες κι οι δύο, συνεργάστηκαν άψογα, με τρομερό επαγγελματισμό αλλά και ψυχή κι έτσι αυτή τη στιγμή 8 ζωές σώθηκαν.

Οι άνθρωποι της πυροσβεστικής έπιαναν με προσοχή ένα - ένα τα κουταβάκια και τα χάιδευαν πριν τα παραδώσουν στους ανθρώπους του Δήμου για να μπουν μέσα στο ειδικό μποξ και στη συνέχεια να οδηγηθούν στην γιατρό και το καταφύγιο εκεί που περιμένουν κάποιοι άλλοι πολύτιμοι ως οπισθοφυλακή για να τα φροντίσουν Andrew Gotsis και Δημήτρης.

Κι όχι μόνο αυτό, οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής νοιάστηκαν και πρότειναν στον George Katsimigas να βοηθήσουν και να βρουν και οι ίδιοι οικογένειες για να υιοθετηθούν τα μικράκια και να έχουν καλό μέλλον.

Κι όχι μόνο αυτό. Ο George Katsimigas μου περιέγραψε συγκινημένος πως όταν η σκυλίτσα διέφυγε και δεν πιανόταν, δεν τους άφησαν μόνους, έμειναν να βοηθήσουν μέχρι να περ συλλεχτεί, μέχρι το τέλος, και οι κινήσεις τους θύμιζαν εκπαιδευμένους ειδικά για κάτι τέτοιο.

Κάποιοι μας κάνουν περήφανους.  Κάποιοι σώζουν τον πολιτισμό μας. Κάποιοι δείχνουν το πώς η χώρα μας θα μπορούσε να είναι φωτεινό παράδειγμα και τιμή μας.  Συγχαρητήρια σας ευχαριστούμε όλους!!! Σώζετε ζωές, μας γεμίζετε δύναμη, δίνετε λάμψη στην πόλη μας».