Ένα από τα σημαντικότερα έργα σε πανελλήνιο επίπεδο είναι αυτό που θα γίνει στην Πάτρα, στον χώρο της πρώην Χαρτοποιίας του Λαδόπουλου, στην Ακτή Δυμαίων.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στο ραδιόφωνα του Max Fm και στον Αλέξανδρο Κογκόλη.

Ο κ. Μπονάνος τόνισε ότι η ανάπλαση του Λαδόπουλου θα ολοκληρωθεί μέσα σε 36 μήνες από τη στιγμή που πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης με τον ανάδοχο – εργολάβε που θα το αναλάβει, ενώ θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στη χώρα μετά από αυτό του Λαδόπουλου.

Το έργο θα γίνει μέσω του ΣΔΙΤ, με σύμπραξη δηλαδή του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο, αποτελεί χρηματοδοτική εγγύηση για την έναρξη, την εξέλιξη, αλλά και την ολοκλήρωση του.  

Ο ίδιος ο κ. Μπονάνος αναφέρθηκε στο ότι η Περιφέρεια έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει από τώρα τις διαδικασίες που θα χρειαστούν για να προχωρήσει η προκήρυξη του, ενώ τόνισε ότι οι μελέτες που είχαν γίνει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ήταν ανώριμες, κάτι που σημαίνει ότι το έργο δεν θα προχωρούσε.

Πάντως με την ανάπλαση του Λαδόπουλου γίνεται ένα αποφασιστικό άλμα για να αλλάξει η όψη της νότιας παραλιακής ζώνης της Πάτρας και να μπει η περιοχή, το λιμάνι και γενικότερα όλη η πόλη σε μια άλλη τροχιά.