Τα μπάνια είναι του λαού και το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ξεφύγει κανείς από τα προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία δεν είναι και λίγα για όλους μας.

Όμως φαίνεται ότι ο λαός είναι αποφασισμένος να μην "θυσιάσει" το μπάνιο του και την εξόρμηση του στις παραλίες, τουλάχιστον για τα Σαββατοκύριακα, κυρίως την Κυριακή, όποιο και αν είναι το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει.

Ακόμα και τώρα που η βενζίνη έχοντας πλησιάσει πλέον τα 2,30 ευρώ το λίτρο, είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας για μια οικογένεια ή για μια παρέα που θέλει να πάει για μπάνιο ένα Σαββατοκύριακο σε κάποια παραλία που βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.

Για παράδειγμα το περασμένο Σαββατοκύριακο και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν είχαμε μπει για τα καλά στις ζέστες, οι παραλίες της Δυτικής Αχαΐας, είχαν αρκετό κόσμο για την εποχή.

Λακκόπετρα, Καλόγρια, Γιαννισκάρι, Καλαμάκι και Νιφορέικα είχαν αρκετούς λουόμενους που δεν νοιάστηκαν για το κόστος της βενζίνης και δεν "θυσίασαν" το μπάνιο της Κυριακής εξαιτίας της ακρίβειας των καυσίμων.

Μιλάμε για παραλίες που απέχουν πάνω από 30 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Πολλοί βέβαια τις προτίμησαν αφού οι θάλασσες τους είναι ζεστές αυτή την εποχή, σε αντίθεση με τις πιο κοντινές ανατολικά της Πάτρας που είναι αρκετά κρύες.

Πάντως η ακρίβεια των καυσίμων, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις που θα υπάρξουν στα παραλιακά καταστήματα, στο καφέ και στο φαγητό εξαιτίας των ανατιμήσεων, θα ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά το κόστος που χρειάζεται να δαπανήσει μια οικογένεια για να πάει για το μπάνιο της. Όμως όπως και να κάνουμε το μπάνιο, δεν «θυσιάζεται» στον βωμό της ακρίβειας…