Ο Σύλλογος για την Εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, ώρες 18:00 – 22:00, στο χώρο τους (Βερμίου και Αρακύνθου – Πλατεία Π. Μπακογιάννη) διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων και συμπεριφορών καθώς και την  ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τα άτομα με νοητική υστέρηση.

 Στο διήμερο αυτό των εκδηλώσεων θα δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο που θα επισκεφθεί το χώρο των εκδηλώσεων να ακούσει μουσική, να παρακολουθήσει παραστάσεις μουσικοχορευτικές και παραδοσιακές, να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του Καραγκιόζη, να θαυμάσει τις δημιουργίες των ωφελούμενων, να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί , να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα.

«Οι εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας, να εστιάσουμε στα άτομα με νοητική υστέρηση , που δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας , βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «Κοινωνικού αποκλεισμού». Η ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Οσεβασμός στη διαφορετικότητα, η υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με νοητική υστέρηση αποτελεί χρέος όλων μας, αφού η  ένταξη των ατόμων αυτών σε κάθε πτυχή της ζωής αποτελεί δικαίωμα που  μας αφορά όλους. Ας διασκεδάσουμε όλοι μαζί !!! » τόνισε σε δηλώσεις του για τις δράσεις ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.