Με αφορμή τη λειτουργία της έκθεσης «Το Ίνσταγκραμ του Καραγκιόζη» με φιγούρες και ιστορικές ρεκλάμες του θεάτρου σκιών από το αρχείο του Κώστα Μακρή στην αίθουσα συνεδρίων –εκδηλώσεων (Κ4) των Παλαιών Σφαγείων, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δημιουργικών εργαστηρίων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας που πραγματοποιούνται τα πρωινά για τα σχολεία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας - Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων, εμπλουτίστηκαν με μια ακόμη ενδιαφέρουσα δράση.

Έτσι εκτός από τα καρναβαλικά εργαστήρια που τα παιδιά των δημοτικών σχολείων με την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών μαθαίνουν και κατασκευάζουν τις δικές τους καρναβαλικές μάσκες στην αίθουσα των δημιουργικών εργαστηρίων, παράλληλα στην αίθουσα  συνεδρίων – εκδηλώσεων μέλη του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών (υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: Μαρία Φραγκή) επιφυλάσσουν μια ενδιαφέρουσα, ολοζώντανη ξενάγηση στα εκθέματα της έκθεσης και θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των παιδιών. Συγκεκριμένα γίνονται σύντομη ενημέρωση για την ιστορική πορεία του θεάτρου σκιών ως θεατρικό είδος, περιήγηση στα εκθέματα και θεατροπαιδαγωγική δραστηριότητα μέσω της οποίας οι μαθητές αναπαριστούν σκηνικά με λόγο, κίνηση και φαντασία το περιεχόμενο των αφισών (ρεκλάμες) της έκθεσης «Το Ίνσταγκραμ του Καραγκιόζη».

Τα μέλη του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών που παρουσιάζουν τη δράση στα παιδιά είναι: Νάνσυ Κολλιοπούλου, Πέγκυ Παπανδρεοπούλου, Λουκία Βισίλια και Σπυριδούλα Ζαχρήστου. Η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της έκθεσης, την Τετάρτη 1 Ιουνίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για επισκέψεις σχολείων και κοινού μέχρι και 1 Ιουνίου 2022, καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 9:00π.μ. έως τις 2:00μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από φιγούρες, εκτίθενται μοναδικές ρεκλάμες μεγάλων δασκάλων και δεξιοτεχνών του θεάτρου σκιών που γεννήθηκαν ή δραστηριοποιήθηκαν στην Πάτρα, του Βασίλαρου που χρησιμοποίησε το 1930 και άλλων καραγκιοζοπαικτών όπως του Γιάνναρου (Γιάννη Μουρελάτου), του Νιόνιου Αλεξόπουλου, του Σωτήρη Ασπιώτη, του Τάκη Παλαιοθόδωρου που χρησιμοποίησε παλαιότερα και ο πατέρας του Κώσταρος (Κώστας Παλαιοθόδωρος) και του Κώστα Μακρή, ρεκλάμες που χρησιμοποιήθηκαν στο θρυλικό θέατρο Ρεκόρ (πλατεία Μαρούδα) όταν ζωντάνεψαν οι παραστάσεις του θεάτρου σκιών από τη δεκαετία του ΄60 έως και τη δεκαετία του ΄80. Επίσης εκτίθεται ιστορική ρεκλάμα έργου που παρουσιάστηκε στο θέατρο «Δροσιά» τη δεκαετία του 1950.