Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 συνεχίζεται με τη 3η τοιχογραφία από έναν από τους διασημότερους καλλιτέχνες της street art στον κόσμο, τον D*Face!

Ο D*Face, ένας εκ των πιο παραγωγικών street artist στον κόσμο, βρίσκεται στο προσκήνιο από την πρώτη του sold-out έκθεση το 2005. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λονδίνο, το παιδικό του ενδιαφέρον για το γκράφιτι, την Καλιφορνέζικη κουλτούρα του skate και την πανκ αισθητική καλλιεργήθηκαν από μικρή ηλικία. Πήρε ως καμβά του το δημόσιο χώρο, συνδυάζοντας ζωγραφική, σχέδιο και γκράφιτι μ’ έναν τρόπο προγενέστερο της ανάδυσης της street art, όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Με τα δικά του λόγια: «Ήθελα να ενθαρρύνω τους ανθρώπους όχι απλώς να κοιτάζουν, αλλά να αντιλαμβάνονται τι περιβάλλει τους ίδιους και τις ζωές τους, αντανακλώντας την ολοένα και πιο περίεργη ποπ κουλτούρα μας, να ξανασκεφτούν και να επεξεργαστούν πολιτιστικές προσωπικότητες και πολιτιστικά ρεύματα και να σχολιάσουν τις μαζικές καταναλωτικές συνήθειες μας.»

Ακόμα και σήμερα, ο D*Face συνεχίζει να προσεγγίζει τη δουλειά του με την ίδια αναρχική ενέργεια που ώθησε την καριέρα του από τα πρώτα του βήματα. Τοιχογραφίες του βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη, και το ανατρεπτικό pop στυλ του και το D*Dog logo του έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της βρετανικής τέχνης στο δημόσιο χώρο.

Ο D*Face ταξιδεύει στην Πάτρα από το Η.Β. για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της μία πραγματικά εντυπωσιακή τοιχογραφία, στην οδό Κορίνθου 50. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής πρώτης τοιχογραφίας του ArtWalk από την Τετάρτη, 25 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον D*Face, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.


The Road to Success - Street Artist D*FaceD*Face - Exclusive Interview