Στις 27 και 28 Μαΐου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την σύμπραξη της ΑΜΚΕ "ΣΦήγΚΕΣ Πολιτιστική Δημιουργία", διοργανώνει την εκδήλωση "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ" με παρελάσεις και συναυλίες στην Πάτρα και τον Πύργο. Ειδικότερα:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ώρα 19.00:

Παρέλαση άνθινου άρματος, συνοδεία μελών της ΑΜΚΕ στους δρόμους της Πάτρας: Πλατεία Υψ. Αλωνίων περιμετρική, Σισίνη, Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου,  (ημίωρη στάση ) Μαιζώνος, Γούναρη, Ρ. Φεραίου, Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου.  

Ώρα 20.30:

Συναυλία έξω από το Δημοτικό Θέατρο, από τις ομάδες Κρουστών και Χορωδίας των Σφηγκών. Διευθύνουν Αβροκόμη  Ξενόγιαννη και Νίκος Φορλίδας. 

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ώρα 12.00:

Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου: Μανωλοπούλου (Διοικητήριο) , Μπιζανίου,  28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία Πύργου όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ομάδα κρουστών και την χορωδία των Σφηγκών.

Συντελεστές εκδήλωσης:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΑΜΚΕ "ΣΦήγΚΕΣ Πολιτιστική Δημιουργία"

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΜΑΤΟΣ:

"Asteriscos" Art construction ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΘΙΝΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ:

Γιώργος Σταυρόπουλος.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ:

 Albena Penkova

ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:

Τάκης Πανούτσος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, κ. Κοροβέσης δήλωσε «στο φετινό και ιδιαίτερα  πλούσιο και ποικιλόμορφο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια γιορτή αποχαιρετισμού στην Άνοιξη, την  εποχή που μας δημιουργεί το συναίσθημα της Αναγέννησης, της Νέας αρχής , το συναίσθημα που όλοι μας αναζητήσαμε  μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ σχεδιάστηκε με γνώμονα όχι μόνο της διατήρησης αυτού του συναισθήματος αλλά και την δημιουργία εικόνων και αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν για χρόνια»