Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά που "τρέχει" ο δήμος, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να δείχνουν ότι δεν δελεάζονται από το ύψος του μισθώματος που τους προσφέρεται, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 700 ευρώ.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει εκδοθεί από τον δήμο και τον Κοινωνικό Οργανισμό, όμως μέχρι ώρας δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμα και από αυτούς που είχαν ρωτήσει κάποιες πληροφορίες τον περασμένο Νοέμβριο, ζητώντας παραπάνω λεπτομέρειες.

Όμως στην πορεία απομακρύνθηκαν και αυτοί από το ενδεχόμενο να βάλουν στο ακίνητο τους μια οικογένεια Ρομά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ρόλο σε αυτό έπαιξε και οι αντιδράσεις από την εκάστοτε γειτονιά, από τους ένοικους δηλαδή που μένουν κοντά στο ακίνητο που ήταν να πάρει μέρος στον πρόγραμμα αυτό.

Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης των Ρομά που έτρεξε ο δήμος και ο Κοινωνικός Οργανισμός, κυρίως για τον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο, δεν φαίνεται να «τρέχει».

Εκτός της έλλειψης ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες, μικρό είναι και το ενδιαφέρον των Ρομά που διαμένουν στο συγκεκριμένο καταυλισμό αφού μόλις τρεις οικογένειες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΟΔΗΠ.

Αντίθετα το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο για ορισμένες οικογένειες που ζουν στον οικισμό των Ρομά στα Βραχνέικα, όμως και σε αυτή την περίπτωση από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακίνητα για να εκμισθωθούν δύσκολα θα γίνει κάτι.

Πάντως, στην περίπτωση των Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, οι περισσότεροι από αυτούς δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.