Μια μαγική βραδιά ζήσαμε την Τετάρτη, 18 Μαΐου χάρη στη μουσικο-κινητική θεατρική παράσταση "Βαδίζοντας" στα μονοπάτια της μνήμης και της λήθης, η οποία συνδιοργανώθηκε από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ, το 14ο και το 21ο Γυμνάσιο Πατρών στο θέατρο Royal.

Η παράστασή, ένα σπονδυλωτό έργο σε συμπεριληπτικό πλαίσιο, ήταν ένα ταξίδι συναισθημάτων, που μας συγκίνησε, μας προβλημάτισε, μας ενδυνάμωσε, αναδύοντας μηνύματα ώστε να διαχειριζόμαστε ορθότερα τα συναισθήματά μας, να νιώθουμε ελεύθεροι και αληθινά άνθρωποι, χαράσσοντας μία νέα πορεία και στάση ζωής.

Η αγάπη, ο δισταγμός, τα όνειρα, η νοσταλγία, ο φόβος, το μίσος, ο θυμός, οι μνήμες της παιδικής ηλικίας, η συγχώρηση ήταν οι εννέα σταθμοί του ταξιδιού μας που αποδόθηκαν στη σκηνή από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών σχολείων μέσα από τον χορό, τη μουσική, την κίνηση, τα κείμενα δημιουργικής γραφής και τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

Με την ολοκλήρωση της παράστασης, διθυραμβικά ήταν τα λόγια του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ. Ανδρέα Ζέρβα. "Την παράσταση αυτή θα έπρεπε να την παρακολουθήσω όρθιος!!"