Τα είχαμε όλα το φετινό καλοκαίρι, ήρθε και η «ευλογία των πιθήκων» για να «δέσει» το… γλυκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο κρούσμα του νέου ιού στην Κεφαλονιά, έφερε μεγάλη ανησυχία στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και γενικότερα στην αγορά και στον τουρισμό του νησιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κεφαλονιά αυτό το διάστημα φτάνουν κάθε τόσο αρκετά κρουαζιερόπλοια, με δεκάδες τουρίστες που κατεβαίνουν στο νησί και κάνουν βόλτες στην αγορά του Αργοστολίου ή daytrips σε διάφορα μέρη του νησιού.

Η ανησυχία είναι μεγάλη αφού το φετινό καλοκαίρι αναμένεται κόσμος από διάφορες αγορές της Ευρώπης και του κόσμου, ενώ ίδια ανησυχία υπάρχει και στην Ζάκυνθο που φέτος οι εκτιμήσεις λένε ότι θα βυθιστεί από τους Άγγλους και από τις χώρες της Ευρώπης.

Η ευλογία των πιθήκων έχει φέρει ανησυχία όμως και στον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να φοβούνται ότι το όλο θέμα θα επηρεάσει αρνητικά την εισερχόμενη κίνηση των ξένων επισκεπτών, τόσο από το αεροδρόμιο του Αράξου και του Ακτίου, όσο και από αυτή της Καλαμάτας.

Πάντως, άπαντες στον τουριστικό κλάδο βρίσκονται σε στάση αναμονής και προσεύχονται για μην επιστρέψει ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού σε άλλη μορφή, σε ένα καλοκαίρι που η τουριστική κίνηση γενικότερα στην επικράτεια θα έφτανε το «κόκκινο».