Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από χιλιάδες πεζοπόρους κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το 42ο Πανελλήνιο Πέρασμα από το Φαράγγι του Βουραϊκού, ένα πεζοπορικό event που έχει γίνει θεσμός και που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Το πέρασμα αφορά την κατάβαση των 22 χιλιομέτρων που ξεκινά από τα Καλάβρυτα ή από την Ζαχλωρού προς το Διακοπτό, μέσα σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς και σε ένα φυσικό περιβάλλον που είναι μοναδικό.

Φέτος η συμμετοχή ήταν για ακόμα μία χρονιά μεγάλη με αρκετούς εκδρομείς να έχουν ανέβει στα Καλάβρυτα από διάφορα μέρη της χώρας για να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Οι πεζοπορικές ομάδες που συμμετείχαν στο event ήταν αρκετές, ενώ για όσους δεν άντεχαν την διαδρομή υπήρχε και ο Οδοντωτός που ανέβαζε, αλλά και κατέβαζε κόσμο, ειδικά για αυτή την διοργάνωση.

Παράλληλα οι διοργανωτές έχοντας συνεργασία με ιδιωτικά ταξιδιωτικά γραφεία είχαν προχωρήσει στην δρομολόγηση λεωφορείων για να ανεβάσουν κόσμο και να τον εξυπηρετήσουν σε επίπεδο μετακίνησης.  

Για την ασφάλεια των πεζοπόρων βρίσκονταν επί ποδός ομάδες, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

To πέρασμα διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και αρκετών φορέων και συλλόγων.