Ερημωμένη και ίσα για να υπάρχει έχει απομείνει η πίστα του pump track στο νότιο πάρκο της Πάτρας, δίπλα από το νέο λιμάνι.

Η πίστα είχε δημιουργηθεί με αξιώσεις και αρκετές προσδοκίες το 2015 από τον δήμο, με την συνεργασία των παιδιών από την Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας «Ο Ερυμάνθειος Κάφρος».

Μάλιστα είχαν γίνει και εγκαίνια για την νέα πίστα που αποτελούσε κάτι πρωτοποριακό για την Πάτρα όχι μόνο στον  χώρο της ποδηλασίας, αλλά και γενικότερα των εναλλακτικών αθλημάτων και ειδικότερα των urban sports.

Μια κατηγορία σπορ που έχει να κάνει με τα εναλλακτικά αθλήματα που αναπτύσσονται εντός της αστικής ζώνης και που αγαπιούνται ιδιαίτερα από τους έφηβους, όπως για παράδειγμα το παρκούρ, το σκέιτ, το bmx και άλλα.

Η συμμετοχή των νεαρών ποδηλατών στην πίστα ανώμαλου δρόμου και ορεινής ποδηλασίας ήταν για αρκετούς μήνες μεγάλη, ενώ η αρωγή των μελών της ΛΟΠΠ ήταν σημαντική στην διαμόρφωση της, καθώς γνώριζαν τις τεχνικές ιδιομορφίες και τις προδιαγραφές.

Έχει περάσει πάνω από μία πενταετία από τότε και η πίστα pump track έχει ξεχαστεί από τους νεαρούς ποδηλάτες που αρέσκονται σε αυτή την μορφή ποδηλασίας, αλλά κυρίως έχει ξεχαστεί από τους ανθρώπους του δήμου.

Σύμφωνα με νεαρούς ποδηλάτες η πίστα από τη στιγμή που διαμορφώθηκε χρειάζεται και μία ανάλογη φροντίδα, με την ανάλογη συντήρηση, βρέχοντας την άμμο, προχωρώντας σε εργασίες για την διατήρηση των διαφόρων λόφων και των κυματοειδών εμποδίων με το ανασηκωμένο χώμα που βοηθούν στα μικρά άλματα και στα μεγαλύτερα.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις έχουν αρκετό καιρό για να γίνουν. Για αυτό άλλωστε και τα μέλη της Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας, δεν ασχολούνται πια με το όλο θέμα.

Έτσι οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας ή και της εναλλακτικής ποδηλασίας πηγαίνουν πλέον σε άλλους χώρους που δεν ενδείκνυται για το σπορ. Η πολυσυζητημένη πίστα έτσι έχει ξεχαστεί….