Μέχρι τέλη Ιουνίου (πιθανότατα ανάμεσα στις 20 με 25 Ιουνίου) θα έχουν πραγματοποιηθεί οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.

Μέχρι ώρας οι παρατάξεις που έχουν προκύψει αποτυπώνουν μία πολυφωνία στον εμπορικό κόσμο της πόλης που εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, της πτώσης της αγοραστικής δύναμης και της ενεργειακής κρίσης, βιώνει μία από τις δυσκολότερες περιόδους, μετά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Η πολυφωνία αυτή από τη μία είναι θετική αφού είναι αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει για έναν από τους μεγαλύτερους και ιστορικούς εμπορικούς συλλόγους της χώρας, από την άλλη όμως δείχνει και την κρίσιμη φάση που διανύει ο εμπορικός κόσμος, ζητώντας έναν φορέα πραγματικό αποκούμπι που να ακουμπάει τα προβλήματα του και να μπορέσει να τον βοηθήσει να κρατηθεί όρθιος.

Οι παρατάξεις έχουν ως εξής: Η «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» που κατέχει εδώ και εννέα χρόνια την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου και που απέρχεται με πρόεδρο τον Γιώργο Βαγενά.Θεωρείται ένας συνδυασμός που προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη του πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνου Ζαφειρόπουλου, του μέχρι πρότινος επικεφαλής  της πλειοψηφούσας παράταξης ο οποίος αποσχίστηκε για να δημιουργήσει το «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο», μια ανεξάρτητη κίνηση όπως τονίζουν τα στελέχη της.

Η παράταξη του Μάκη Κατσιγιάννη που ανακοίνωσε τις προάλλες τη δημιουργία της δικής του κίνησης για τις εκλογές του φορέα, με το όνομα «Νέα Πρόταση» και η οποία θεωρείται ότι προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Κι τέλος η παράταξη της «Εμπορικής Ανανέωσης» που απαρτίζεται από τους Γιάννη Ρούπα, Μιχάλη Παντελή και Τάκη Γουρδούπη που σύμφωνα με πληροφορίες θα κατέβει χωρίς επικεφαλής, αλλά με δυνατό πυρήνα στελεχών.

Αυτόνομη παράταξη αναμένεται να κατεβάσει και ο γνωστός έμπορος Σωτήρης Γαλάνης, κάτι που κάνει άλλωστε σε κάθε εκλογές, ενώ με τον δικό του συνδυασμό θα συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες και το ΚΚΕ. Οπότε έχουμε και λέμε πάνω από πέντε ψηφοδέλτια μέχρι ώρας. Απομένει να δούμε αν θα αυξηθούν ή αν θα μειωθούν…