Κλείνει η μία μετά την άλλη εμβολιαστική γραμμή στα νοσοκομεία και στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας, μετά από την κάθετη πτώση που έχει σημειωθεί στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η πτώση αυτή ξεπερνάει το 90% αφού τα εμβόλια που γίνονται σε καθημερινή βάση πλέον είναι κοντά στα 100 με 110, ίσως και λιγότερα, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο όταν ξεκίνησε να υπάρχει αυτό το μειωμένο ενδιαφέρον στον κόσμο τα εμβόλια που γίνονταν σε ημερήσια βάση, έφταναν τα 2.000.

Πλέον τα εμβόλια θα μειωθούν ακόμα περισσότερο αφού εξαιτίας του μειωμένου ενδιαφέροντος που υπάρχει κλείνουν οι γραμμές από τα νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την περασμένη εβδομάδα και από εδώ και στο εξής τα εμβόλια που θα γίνονται στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Αλεξίου και στο εμβολιαστικό κέντρο του νότιου τομέα στα Ζαρουχλέικα θα είναι μόνο μια ημέρα.

Κάθε Τρίτη στον Άγιο Αλέξη στον βόρειο τομέα και κάθε Τετάρτη στα Ζαρουχλέικα. Μείωση των γραμμών έχουμε και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου γίνονται μόλις δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ακόμα όμως και τις μέρες που οι γραμμές ανοίγουν στα δύο νοσοκομεία το ενδιαφέρον είναι τόσο χαμηλό που τα προγραμματισμένα ραντεβού είναι μονοψήφια. Το μοναδικό μέρος πλέον στην Πάτρα όπου οι γραμμές λειτουργούν σε καθημερινή βάση είναι το Μega εμβολιαστικό κέντρο, στο νέο λιμάνι.

Όμως και εκεί τα εμβόλια που γίνονται σε ημερήσια βάση δεν είναι περισσότερα κατά μέσο όρο από 60 με 80 ανάλογα την ημέρα. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την αναμνηστική δόση. Συμπερασματικά, η υπόθεση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Αχαΐα πλέον έχει ξεχαστεί για τα καλά.