Μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Οργανισμού να έχουν αφιερωθεί κυρίως στον χώρο όπου θα γίνονται οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν και είναι να έρθουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το πρόβλημα αυτό λύθηκε, καθώς όπως έχει γράψει το patrasevents.gr θα φτιαχτεί ένας χώρος έξω από το βοηθητικό στάδιο, επί της οδού Ρίτσου. Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται και θα πάρει και όνομα αφού θα ονομαστεί το θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Πατρέων.

Ο στόχος δεν είναι μόνο να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργήσει το Ρωμαϊκό Ωδείο που δεν θα είναι διαθέσιμο για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, αλλά να υπάρξει μία ακόμα δομή που θα δώσει λύσεις στην Πάτρα στον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όλα αυτά εν αναμονή της ανακαίνισης του Εργοστασίου Τέχνης "Θάνος Μικρούτσικος" στην Ακτή Δυμαίων, ένα έργο που είναι να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού από τη στιγμή που έχουν πέσει οι υπογραφές στην σύμβαση με τον ανάδοχο.

Από τη στιγμή λοιπόν που λύνεται το θέμα του χώρου τα στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας βρίσκονται σε συζητήσεις με παραγωγούς θεατρικών παραστάσεων με στόχο να τις φέρουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.


Οι πληροφορίες λένε ότι έχει κλείσει ο ερχομός της παράστασης «Φιλοκτήτης» για τις 20 και 21 Ιουλίου, με πρωταγωνιστές τους Τάσο Νούσια, Μαρία Πρωτόπαππα και Γιώργο Αμουτζά, σε σκηνοθεσία Μαρλένε Καμίνσκι.

Εκτός αυτής οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην Πάτρα θα έρθει το φετινό καλοκαίρι και η "Μήδεια" του Ευριπίδη, με την Αθηνά Μαξίμου και τον Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και τον Αναστάσιο Ροϊλό (τον Νικηφόρο από τις "Άγριες Μέλισσες").

Πρόκειται για παραστάσεις που θα ανέβουν το φετινό καλοκαίρι στην Επίδαυρο και είναι να έρθουν και στην Πάτρα μέσα από τις συζητήσεις και τις επαφές των αρμοδίων του Πολιτιστικού Οργανισμού.


Το ίδιο ισχύει για τις "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά και πρωταγωνιστές τον Χρήστο Λούλη, τον Γιώργο Γάλλο και πολλούς ακόμα άξιους ηθοποιούς.

Στην Πάτρα θα έρθει τελικά και η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις με τους Έλλη Τρίγγου, Βασίλη Μπισμπίκη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γιώργο Παπαγεωργίου, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη θα είναι από αυτές που θα περάσουν από την Πάτρα.

Κι όχι μόνο. Οπότε το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας θα είναι γεμάτο από αρχαία δραματουργία αφού θα έρθουν και άλλες παραστάσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Πατρινό κοινό. Απομένουν όμως οι τελικές ημερομηνίες και οι επίσημες ανακοινώσεις.