«Λίφτινγκ» έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα μέρες περίπου τα συνεργεία του δήμου στην Πλαζ της Πάτρας, προκειμένου η παραλία να είναι έτοιμη στην αρχή του καλοκαιριού και να υποδεχθεί χιλιάδες λουόμενους, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα τελευταία έτη.

Ο δήμος κάθε χρόνο λίγο πριν το ξεκίνημα του καλοκαιριού προχωράει στις απαραίτητες παρεμβάσεις για να πάρει ο χώρος τις βάσεις που χρειάζεται να έχει μία οργανωμένη παραλία.

Φέτος βέβαια τα πράγματα ήταν αρκετά πιο δύσκολα στις ετοιμασίες αφενός γιατί η Πλαζ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την παραλιακή ζώνη της Πάτρας τον περασμένο Νοέμβριο και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει το έμψυχο δυναμικό για να προχωρήσει ο δήμος στις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Περιμένουν έτσι τις προσλήψεις των δικαιούχων εργαζόμενων του κοινωφελούς και ενώ ήδη τα μπάνια για αρκετό κόσμο στην παραλία της Πλαζ έχουν ξεκινήσει αφού ο υδράργυρος ολοένα και ανεβαίνει.

Πάντως, παρά τις δυσκολίες τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν τις περασμένες ημέρες στην αντικατάσταση των ξύλινων αποδυτηρίων και των ντους που είχαν καταστραφεί από το μένος του χειμώνα.

Μάλιστα φέτος θα μπουν ξύλινα αποδυτήρια και ντους και στο κομμάτι που βρίσκεται κάτω από το ύψος τoυ πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και εκεί οι λουόμενοι.

Από εκεί και πέρα ήδη έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες, ξύλινα στέγαστρα (μικρά κιόσκια) και πέργκολες, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν και οι δύο καντίνες που λειτουργούν στην Πλαζ, καθώς είναι να υπογραφτούν οι συμβάσεις με τους ανάδοχους που έχουν προκύψει από τον διαγωνισμό που έγινε.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν την δυνατότητα να βάλουν τραπεζοκαθίσματα, κάτι που αναφέρεται ρητά στους όρους του διαγωνισμού αφού απαγορεύει η Κτηματική Υπηρεσία.

Επίσης τα συνεργεία του δήμου λογαριάζουν να βάλουν τσιμεντένια παγκάκια στο χώρο ανάμεσα στον δρόμο και την παραλία για να ξεκουράζεται ο κόσμος, ενώ σε ότι αφορά το κομμάτι του αθλητισμού θα ανακαινίσουν το γήπεδο του beach volley και θα στρώσουν έναν χώρο στο πάνω μέρος της Πλαζ για να παίζει ο κόσμος ρακέτες.


Μονοδρόμηση της παραλιακής οδού

Ήδη έχει πέσει χαλίκι και άμμος στην νότια πλευρά της Πλαζ όπου υπήρξαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και την διάβρωση, ενώ εργασίες έχουν γίνει και στον παραλιακό δρόμο.

Ο δρόμος αυτός από τις αρχές του Ιουνίου και μετά θα μονοδρομηθεί έτσι ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή σύγχυση και να υπάρχουν πιο εύκολα θέσεις στάθμευσης, με την περιοχή να παίρνει έναν χαρακτήρα αναψυχής, άθλησης και ψυχαγωγίας για τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό θα τοποθετηθούν κορύνες στο πάνω μέρος του παραλιακού δρόμου όπου εκεί θα επιτρέπεται η διέλευση των ποδηλάτων και των πεζών, ενώ θα απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και φέτος το καλοκαίρι η παραλία της Πλαζ αναμένεται να βουλιάξει από τον κόσμο αφού αποτελεί την πιο κοντινή εξόρμηση για μπάνια, δίπλα από τον αστικό ιστό της Πάτρας, γεγονός που βολεύει και μειώνει σημαντικά τα έξοδα μετακίνησης τα οποία με την αύξηση των καυσίμων, παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στον καλοκαιρινό οικογενειακό προϋπολογισμό.