Συστατικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδου
3 φύλλα δάφνης
3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πατάτες κυδωνάτες
2 καρότα κομμένα στη μέση
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
50 ml ξηρό, λευκό κρασί
300 ml ζωμός κρέατος
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις 40 ml ελαιόλαδο και το κομμένο κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα
Βάζεις το μοσχάρι, το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο
Προσθέτεις το αλάτι και σοτάρεις, γυρίζοντας το με μια λαβίδα για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα
Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις τον ζωμό
Ρίχνεις τις δάφνες, το θυμάρι, το σκόρδο και το πιπέρι
Το ξαφρίζεις κάθε φορά που χρειάζεται
Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα, χαμηλώνεις τη φωτιά και κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας
Το ελέγχεις συχνά κι αν εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτεις
Το αφήνεις να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες
Όταν μαλακώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα

Πηγή: tlife.gr