Ο Αλέξης μεταφέρεται με κομμένες τις φλέβες στο νοσοκομείο. Εκεί έρχεται και η Αθηνά για να συμπαρασταθεί στη Μαργαρίτα. Ο Αλέξης παρ’ όλο που έχασε πολύ αίμα ι είναι εκτός κινδύνου. Ο Φίλιππος με τον Στάθη έχουν μια συζήτηση που τους φέρνει περισσότερο κοντά. Ο Στάθης με την Εύα έχουν ακόμη μια μικρή σύγκρουση σχετικά με την πορεία της σχέσης τους.

Ο Στάθης υποστηρίζει πως του ζητά πολλά περισσότερα απ’ αυτά που μπορεί να της δώσει. Χάιδω, Λυκούργος και Στάθης πηγαινοέρχονται στο νοσοκομείο για να είναι στο πλευρό της Βασιλικής. Ο Στέφανος έχει πάρει εξιτήριο με οδηγίες να καθίσει στο σπίτι του να αναρρώσει πλήρως. Εκείνος όμως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και πηγαίνει στο νοσοκομείο για να είναι κοντά στη γυναίκα του και στο παιδί του…

Οι γιατροί είναι για πρώτη φορά συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του μωρού του Φίλιππου και της Βασιλικής. Ο Στέφανος αρχίζει να μαζεύει πληροφορίες για την ζωή στην Ισπανία. Προς το παρόν αρνείται ότι θέλει να μεταναστεύσει! Ο Φίλιππος, η Άννα και ο Λεωνίδας υπογράφουν το προσύμφωνο για την πώληση του θερμοκηπίου.

Ο Ανέστης πάει στο ελαιοτριβείο να ζητήσει δουλειά από τον Μάνο κι εκείνος έξαλλος των διώχνει. Ο Λυκούργος φέρνει στην επιφάνεια την δίωξη της Χάιδως και ανησυχεί πως μπορεί να μπει στη φυλακή.