Η FIFA θα ανακοινώσει στις 16 Ιουνίου τις πόλεις και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ 2026.

To τουρνουά θα συνδιοργανωθεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, όπως γνωστοποίησε σήμερα (20/5) η Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, σε δελτίο τύπου που «μεταδόθηκε εκ μέρους της FIFA».

«Η FIFA θα κάνει μια σημαντική και πολυαναμενόμενη ανακοίνωση σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την πόλη της Νέας Υόρκης. Η οργάνωση διεκδικεί το δικαίωμα να φιλοξενήσει το τουρνουά των 48 ομάδων», ανέφερε η ανακοίνωση του US Soccer.

Οι υποψήφιες πόλεις για την ανάληψη αγώνων του Μουντιάλ

Υποψήφιες πόλεις είναι: Ατλάντα, Βοστώνη, Σινσινάτι, Ντάλας, Ντένβερ, Χιούστον, Κάνσας, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ, Ορλάντο, Φιλαδέλφεια, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Ουάσιγκτον, Βαλτιμόρη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Γκουανταλαχάρα, Μεξικο Σίτι και Μοντερέι από το Μεξικό και Έντμοντον, Τορόντο, Βανκούβερ από τον Καναδά.

Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 έθνη, αρχικά θα χωριστούν σε 16 ομίλους των τριών, με τους δύο πρώτους να προκρίνονται στη φάση των νοκ άουτ και στη φάση των 16.
Το Μουντιάλ του 2026 θα στεφθεί με επιτυχία και στις τρεις χώρες

«Σύμφωνα με τα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, οποιεσδήποτε ανακοινώσεις θα γίνουν προς το συμφέρον του ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες όλων των σχετικών φορέων, καθώς στοχεύουμε να θέσουμε τα θεμέλια για ένα οργανωμένο τουρνουά, το οποίο θα στεφθεί με επιτυχία και στις τρεις χώρες», δήλωσε ο Βίκτορ Μονταλιάνι, αντιπρόεδρος της FIFA και πρόεδρος της Concacaf.

Ενώ τα στάδια αποτελούν ουσιαστικό μέρος στη διαδικασία επιλογής, η FIFA τονίζει ότι λαμβάνει υπόψη άλλους παράγοντες ανάλογα με τις συνολικές προτάσεις που παρουσιάζει κάθε υποψήφια διοργανώτρια πόλη, όπως η βιωσιμότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κληρονομιά, η γενική υποδομή και ο οικονομικός αντίκτυπος.