Βοήθημα ύψους 700 ευρώ και 1000 ευρώ θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στο πλαίσιο του προγράμματος της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), για το 2022.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το βοήθημα τα εξής:

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίες πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

Προϋποθέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις :

Οι μητέρες πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και άνεργα και να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος.
Να συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ),
να είναι παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου, 19ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2022 ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.