Συστατικά

10 ακέρωτα και αράντιστα λεμόνια μεσαίου μεγέθους και με χοντρή φλούδα
1 λίτρο βότκα, τσίπουρο ή ρακή
1/2 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

Πλένεις πολύ καλά τα λεμόνια, καθαρίζεις το κίτρινο μέρος της φλούδας και το βάζεις σε ένα γυάλινο δοχείο όπου έχεις ρίξει το οινόπνευμα
Τα αφήνεις για 15 μέρες
Σουρώνεις τις φλούδες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά
Κάθε φορά που “φουσκώνει” το αφαιρείς από τη φωτιά και το επαναφέρεις
Αφού συμβεί τέσσερις φορές αφήνεις το σιρόπι στην άκρη μέχρι να κρυώσει λιγάκι
Προσθέτεις τις φλούδες των λεμονιών και το αλκοόλ και ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
Όταν κρυώσει το μείγμα το σουρώνεις με ένα σουρωτήρι και το αδειάζεις στο μπουκάλι
Το βάζεις στο ψυγείο και πίνεις μετά από 4 μέρες

Πηγή: tlife.gr