Δύο μήνες έχουν περάσει από τις 17 Μαρτίου που διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ωστόσο μέχρι σήμερα, τα νεοεκλεγμένα μέλη δεν έχουν καταφέρει να συγκροτηθούν σε σώμα.

Μέχρι στιγμής, όπως ενημερώνει η παράταξη της ΔΑΚΕ η οποία είναι η μόνη που ενημερώνει δημοσίως για τις εξελίξεις, έχουν γίνει επτά προσπάθειες συγκρότησης σε σώμα. Η τελευταία έγινε την περασμένη Δευτέρα. «Στην τρίτη προσπάθεια για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ εκλέχτηκε πρόεδρος από τη ΔΑΚΕ, σύμφωνα με το καταστατικό, (με τις ψήφους της ΔΑΚΕ).

Στις 16/05 έγινε για 7η φορά προσπάθεια να συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ της ΕΛΜΕ, δηλαδή να στελεχωθεί και η θέση του γενικού γραμματέα, του αντιπροέδρου, του οργανωτικού γραμματέα και του ταμία. Δυστυχώς κανένας από τους συναδέλφους που εκλέχτηκε με το Μέτωπο Αντίστασης, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ δε δέχτηκε να αναλάβει καμία από τις παραπάνω θέσεις» επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΑΚΕ.

Η ίδια παράταξη αναφέρει ότι «τα προβλήματα είναι μεγάλα και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο επερχόμενο Συνδικαλιστικό Συνέδριο που θα γίνει αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και δεν θα προλάβουμε».

Η μη συγκρότηση σε ΔΣ έχει παρενέργειες. Οπως εξηγούν οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές για το Συνδικαλιστικό Συνέδριο, με συνέπειες καταστροφικές, διότι η ΕΛΜΕ μας αφενός δεν θα συμμετέχει στο συνέδριο, αφετέρου για τα δυο επόμενα χρόνια δεν θα έχει δικαίωμα στη λήψη των αποφάσεων στις γενικές συνελεύσεις των προέδρων ΕΛΜΕ της χώρας και θα μετατραπεί σε απλό παρατηρητή. Ουσιαστικά το σωματείο μας απέχει από όλους τους αγώνες, κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου μας».