Συνεχίζονται οι διαδικασίες από τον ΣΚΕΑΝΑ για το θέμα της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, με ολοένα και περισσότερα μέλη να ενημερώνονται και να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.

Βασικός στόχος της ενέργειας αυτής που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα της θητείας του το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΚΕΑΝΑ, καλύπτοντας στα μέλη του τα έξοδα των νομικών δαπανών, είναι να διασφαλιστούν οι επιχειρήσεις εστίασης από τον κίνδυνο της διακοπής του ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χρεωμένα στην ΔΕΗ εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής που αποτελεί και την μεγαλύτερη χρέωση στον λογαριασμό τους, παρόλο που σε ένα γενικότερο πλαίσιο οι επιχειρήσεις εστίασης θεωρούνται κοστοβόρες σε ενέργεια.

Όμως η ρήτρα είναι αυτή που τους έχει βγάλει εκτός του προγραμματισμού τους, καθώς η κατανάλωση ενέργειας για την κάθε επιχείρηση είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες παλιότερες περιόδους (με εξαίρεση το διάστημα της καραντίνας).

Πάντως, ένα ποσοστό των μελών του ΣΚΕΑΝΑ που είναι να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων, ενδιαφέρεται κυρίως για να πάρει τα χρήματα της ρήτρας πίσω, έχοντας πληρώσει, όμως αφήνουν άλλες υποχρεώσεις της επιχείρησης τους σε δεύτερη μοίρα.

Άλλοι πάλι θεωρώντας την ρήτρα αναπροσαρμογής ληστρική ή παράνομη θέλουν απλά και μόνο να πάρουν τα χρήματα τους πίσω, πιστεύοντας ότι είναι άδικο να έχουν πληρώσει τέτοια ποσά που κανείς δεν μπορεί να πει με σαφήνεια από που προέρχονται.

Πάνω σε αυτό ο ΣΚΕΑΝΑ παράλληλα με τα ασφαλιστικά μέτρα έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για να συμμετάσχει από κοινού στην αγωγή του Ινστιτούτου Καταναλωτών που ζητάει τα χρήματα της ρήτρας πίσω.

Για όλα αυτά ο σύλλογος θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα σε συνέντευξη Τύπου ενημερώνοντας με λεπτομέρειες τα μέλη του, αλλά και τον κόσμο για τις περαιτέρω ενέργειες που θα κάνει.