Με μια κατάπτυστη και ανιστόρητη ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντά στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δεν διστάζει μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να μιλήσει για σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821!

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Και συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς».

Σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προχωρεί σε συστάσεις στην Ελλάδα καλώντας μας να αναγνωρίσουμε ότι εμείς είμασταν εκείνοι που κάναμε εγκλήματα πολέμου όταν εισβάλλαμε στην Ανατολία.

Και το καλύτερο η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το αφήνει για το τέλος αναφέροντας ότι εμείς δεν θα έπρεπε να μιλάμε για γενοκτονίες αφού εμείς σφαγιάσαμε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά.