Δεν έχει «στοπ» το ράλι των ανατιμήσεων στις τιμές καυσίμων που παρατηρούνται στα πρατήρια της Πάτρας και της Αχαΐας.

Η τιμή της αμόλυβδης μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες από τα 2,17 και 2,18 ευρώ το λίτρο πήρε νέα αύξηση και έχει φτάσει πλέον τα 2,25 με 2,27 το λίτρο.

Η σούπερ έχει "σκαρφαλώσει" στα 2,45 με 2,50 το λίτρο (ανάλογα με τα σημεία που βρίσκεται το κάθε πρατήριο), ενώ πιο σταθερή δείχνει να είναι μέχρι ώρας η τιμή του πετρελαίου κίνησης που έχει κυμαίνεται μεταξύ του 1,87 και 1,90 το λίτρο.

Στο μεταξύ οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων είναι εκνευρισμένοι με την στάση που έχουν επιδείξει κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ της Αθήνας που είτε το λένε στα ίσα, είτε αφήνουν να εννοηθεί ότι η ακρίβεια αυτή και οι συνεχείς ανοδικές τιμές είναι αποτέλεσμα αισχροκέρδειας.

Όπως ξεκαθαρίζουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση αισχροκέρδειας από την δική τους πλευρά, τονίζοντας ότι την ακρίβεια αυτή την πληρώνουν και οι επιχειρήσεις τους που έχουν δει την αγοραστική τους δύναμη να πέφτει συνεχώς τους τελευταίους μήνες.

«Ο κόσμος βάζει ολοένα και λιγότερη βενζίνη, ενώ όταν βλέπει τις τιμές μας κοιτάει περίεργα λες και του φταίμε εμείς, ακούγοντας προφανώς όλα αυτά που λέγονται στις τηλεοράσεις για αισχροκέρδεια.

Αν υπάρχει αισχροκέρδεια η κυβέρνηση θα πρέπει να την αναζητήσει στις εταιρείες και όχι στους πρατηριούχους. Αν έχει τα κότσια ας τα βάλει μαζί τους…» έλεγε χαρακτηριστικά επαγγελματίας του είδους, προσθέτοντας:

«Όμως όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση στην διεθνή αγορά οι ανατιμήσεις θα συνεχίζονται. Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμως εμείς τα εξιλαστήρια θύματα για να λένε κάποιοι στον κόσμο ότι τα μέτρα που έχουν πάρει έχουν σώνει και καλά αποτέλεσμα….».