Ένα ακόμη πλήγμα δέχεται ο Νομός Αχαΐας, εξαιτίας του φημολογούμενου κλεισίματος 3 υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, με την επιλογή της να κλείσει τα υποκαταστήματα στα Καλάβρυτα, στο Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο και στην Κάτω Αχαϊα, δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει την πρόσβαση σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, όσο και για επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Καταγγέλλουμε, επιπλέον, την απόπειρα να περικοπούν νέες θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία στην Αχαϊα, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στις πρώτες περιφέρειας της χώρας σε ποσοστό ανεργίας.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

§ τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

§ την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

§ την τοπική κοινωνία σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του καταστήματος.

§ τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.