Να προετοιμάσει την κοινή γνώμη στην Ουκρανία για έναν παρατεταμένο πόλεμο επιχείρησε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκιι στο τελευταίο μήνυμά του προς τους συμπατριώτες του στη διάρκεια της νύχτας.

«Η Χερσώνα, η Μελιτόπολη, το Μπερντιάνσκ, το Ενερχοντάρ, η Μαριούπολη κι όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις μας που τελούν υπό κατοχή, υπό προσωρινή κατοχή, να ξέρουν ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει», διεμήνυσε ο Ζελένσκι επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του για ανακατάληψη των εδαφών που πέρασαν στα χέρια των δυνάμεων του Βλαντιμίρ Πούτιν .

Ωστόσο, όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος οι συνθήκες στα πεδία των μαχών θα καθορίσουν πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επιστρέψουν τα κατεχόμενα από τις ρωσικές δυνάμεις εδάφη υπό τον έλεγχο του Κιέβου. «Προσπαθούμε να το πετύχουμε το συντομότερο δυνατό. Είμαι αποφασισμένος να εκδιώξουμε τους εισβολείς και να εγγυηθούμε πραγματική ασφάλεια για την Ουκρανία», είπε μετά την απόφασή του για παράταση κατά τρεις μήνες της ισχύος του στρατιωτικού νόμου και της μαζικής κινητοποίησης μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Ο Ζελένσκι χλευάζει τα νέα όπλα «λέιζερ» της Ρωσίας

Ο Ζελένσκι δεν παρέλειψε να σχολιάσει ειρωνικά την είδηση ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί όπλα λέιζερ στην Ουκρανία, συγκρίνοντάς τα με τα λεγόμενα «θαυματουργικά όπλα» που είχε παρουσιάσει η ναζιστική Γερμανία στην προσπάθεια να αποτρέψει την ήττα της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Όσο γινόταν σαφέστερο ότι δεν είχαν καμία τύχη στον πόλεμο, τόσο περισσότερη προπαγάνδα έκαναν για ένα φανταστικό όπλο, που θα ήταν τόσο ισχυρό, ώστε να σηματοδοτήσει την καμπή.

Και το βλέπουμε αυτό και στην τρίτο μήνα αυτού του πλήρους κλίμακας πολέμου με τη Ρωσία να προσπαθεί να βρει το δικό της «θαυματουργό όπλο”… Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα την πλήρη αποτυχία της αποστολής τους», πρόσθεσε.