Ανάστατοι οι κάτοικοι αλλά και τα μέλη της σχολικής κοινότητας στην Αγία Σοφία Πατρών, από την δράση ομάδων Ρομά στην πλατεία και το σχολικό συγκρότημα της περιοχής. 

Σχεδόν καθημερινές είναι το τελευταίο διάστημα οι μαρτυρίες για παραβατικές συμπεριφορές ατόμων Ρομά, μεταξύ των οποίων είναι και ανήλικοι. 

Μάλιστα όσοι τολμήσουν να τους κάνουν παρατήρηση, βρίσκονται αντιμέτωποι με προπηλακισμούς, απειλές και βρισιές. 

Τελευταίο περιστατικό, πριν από μερικά 24ωρα, όταν ανήλικοι, σκαρφάλωσαν στα κάγκελα του σχολείου, απογευματινή ώρα, και άρχισαν να προκαλούν φθορές. Έκαψαν έναν κάδο απορριμμάτων και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στην είσοδο τους ενός κτηρίου! Στο σημείο κλήθηκαν εκπαιδευτικοί, ζητώντας από τους ανήλικους να απομακρυνθούν, όμως αυτοί, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν με πέτρες όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τον κόσμο που ήταν στα παρακείμενα καταστήματα! 

Μάλιστα οι ανήλικοι δεν διστάζουν να σκαρφαλώνουν στις υδρορροές του σχολείου, προκειμένου να βρεθούν στην ταράτσα του σχολείου, με ορατό φυσικά τον κίνδυνο ατυχήματος και με ότι αυτό συνεπάγεται στην συνέχεια για τυχόν ευθύνες. 

Η διεύθυνση του σχολείου, έχει ήδη απευθυνθεί στην αστυνομία και στον δήμο Πατρέων, ζητώντας την τοποθέτηση στο σχολείο, φύλακα τις ώρες που το σχολείο είναι κλειστό, την τοποθέτηση συστήματος καμερών με δυνατότητα καταγραφής που θα λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά και την παρουσία περιπολικού της αστυνομίας στο σημείο και πάλι τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο.