Αύξηση των δρομολογίων του Οδοντωτού περιμένουν στα Καλάβρυτα από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά, έχοντας προχωρήσει σε σχετικά αιτήματα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ιστορικό τρενάκι της γραμμής Διακοπτό – Καλάβρυτα αποτελεί την καλύτερη τουριστική ατραξιόν για τα Καλάβρυτα τους καλοκαιρινούς μήνες από την στιγμή που το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι κλειστό και η όλη περιοχή είναι ένας χειμερινός προορισμός.

Ωστόσο, ο Οδοντωτός, όπως έχει παρατηρηθεί τα περασμένα καλοκαίρια, είναι ένα δέλεαρ για τους εκδρομείς και τους επισκέπτες, ενώ το γεγονός ότι η διαδρομή αυτή έχει χαρακτηριστεί σαν μια από τις ωραιότερες του κόσμου για τους λάτρεις των τρένων, είναι κάτι που πλέον είναι γνωστό και στο εξωτερικό.

Έτσι δεν είναι λίγοι οι ξένοι τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες που αφήνουν τις παραλίες για ένα διάστημα και παίρνουν τον Οδοντωτό για να ανέβουν στα Καλάβρυτα και να απολαύσουν το ταξίδι.

Ο Οδοντωτός έχουν κτίσει όλα αυτά τα χρόνια ένα brand name στους ξένους εκδρομείς και στο εξωτερικό και αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει αρκετά την τοπική οικονομία και την αγορά της πόλης την καλοκαιρινή περίοδο.

Για αυτό και οι επαγγελματίες και τα μαγαζιά που έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο περιμένουν από τον Οδοντωτό την αύξηση των δρομολογίων του από τα μέσα Ιουνίου ή από τις αρχές Ιουλίου, σε καθημερινή βάση.

Τα δρομολόγια του Οδοντωτού τους χειμερινούς μήνες ήταν μόλις δυο, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι είχαν αυξηθεί σε τρία τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα. Kάτι ανάλογο περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι. 


Κάτι πάει να γίνει το καλοκαίρι

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περσινό καλοκαίρι τα Καλάβρυτα έδειξαν ότι μπορούν να ελπίζουν σε κάτι τους καλοκαιρινούς μήνες και να μην είναι η σεζόν μια νεκρή περίοδος. Είχαν ορισμένους ξένους επισκέπτες, αλλά και Έλληνες από τον Αύγουστο και μετά. 

Οι οιωνοί είναι θετικοί και για το φετινό καλοκαίρι, έχοντας ένα ακόμα πλεονέκτημα που σχετίζεται με την δουλειά που έχει γίνει (κυρίως από την ΠΔΕ) με τον μοναστηριακό τουρισμό και την ανάδειξη των μοναστηριών της περιοχής που έχουν τη δυναμική για να προσελκύσουν επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Πάντως, να σημειώσουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των καταλυμάτων της περιοχής και των ξενοδοχείων, έχουν κλείσει με το τέλος της χειμερινής σεζόν.