Την Παρασκευή το πρωί θα ανακοινωθεί τελικά η απόφαση Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της έδρας μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον σε 15 έτη κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό της.

Μάλιστα σήμερα οι δυο κατηγορουμενοι με το πέρας των αγορευσεων, ρωτήθηκαν από την πρόεδρο αν θέλουν να προσθέσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο τόνισε: «κυρία πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω»

Προεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι αλλο;
Κατηγορουμενος: Όχι

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία είπε: «Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονια, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να ειναι αυτοβούλοι, να αγαπάνε την οικογενεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Μάλιστα σήμερα κατά την αγόρευσή της υπεράσπισης του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασαν μη αντέχοντας να ακούσουν τα επιχειρήματα των δικηγόρων. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυνα από την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Πηγή: protothema.gr