Κι όμως η Πάτρα είναι μια πόλη που μπορεί να επιλέξει ένας επισκέπτης ή ένας τουρίστας για να μείνει και να διανυκτερεύσει.  

Μια πόλη που προσφέρεται για φωτογραφίες και μπορεί να αποτελέσει έναν μαγνήτη για τους travel photographers αφού έχει όμορφα μέρη, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία για να επισκεφθεί κανείς από κοντά, να θαυμάσει και να φωτογραφήσει. Κι όχι μόνο η Πάτρα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή. 


Από την επίσκεψη στον Άγιο Ανδρέα

Το παράδειγμα του Terry Ruebush και του συνταξιδιώτη του Patrick είναι χαρακτηριστικό.

Πρόκειται για δύο Αμερικάνους που εδώ και μέρες έχουν έρθει στην Πάτρα, έχοντας επισκεφτεί πολλά σημεία αναφοράς και μνημεία της πόλης μας όπως για παράδειγμα τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, το Κάστρο και την Άνω πόλη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στην Βούντενη.

Στις επισκέψεις που κάνουν στα διάφορα μέρη που πηγαίνουν ανεβάζουν φωτογραφίες από αυτά, στην σελίδα που διατηρούν στα social media, την «3 Gray Goats Photography», έχοντας εκεί αρκετούς ακόλουθους που τους  παρακολουθούν - μέσω διαδικτύου - στα ταξίδια τους.


Από το Κάστρο και την Άνω πόλη

Οι φωτογραφίες τους είναι υπέροχες και παρουσιάζουν μία άλλη όψη των πραγμάτων από τα μέρη και τα μνημεία που επισκέπτονται, μια όψη που αναδεικνύει την ομορφιά που έχει η πόλη μας, αλλά και γενικότερα η περιοχή μας μέσα από τα μάτια των ξένων επισκεπτών.

Η περίπτωση τους παρουσιάζει ενδιαφέρον και από την πλευρά των σημείων αναφοράς και των μνημείων που επιλέγει να πάει ένας επισκέπτης ή ένας ξένος τουρίστας που έρχεται στην Πάτρα, ενώ με τις εικόνες τους προβάλλουν την πόλη και την περιοχή στο εξωτερικό, προσελκύοντας με αυτόν τον τρόπο νέους επισκέπτες – τουρίστες.


Από το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Βούντενη

Όμως το σημαντικό είναι ότι δύο ταξιδιώτες από την μακρινή Αμερική έφτασαν στην Πάτρα για να μας θυμίσουν την αξία όλων αυτών που εμείς έχουμε στην καθημερινότητα μας και αγνοούμε μη δίνοντας τους το ανάλογο βάρος.

Μέσα από τις εικόνες που ανεβάζουν από τις επισκέψεις τους στα διάφορα μέρη που επισκέπτονται μας δείχνουν την τουριστική δυναμική που θα μπορούσε να αποκτήσει κάποια στιγμή η πόλη. Αν κάποτε φορείς και πολίτες (και εμείς δηλαδή), δίναμε την πρέπουσα σημασία σε όλα αυτά που μπορούν να φέρουν επισκέπτες – τουρίστες στην περιοχή μας.

Θα αναρωτηθεί κανείς: «καλά την Πάτρα βρήκαν για να μείνουν για να επισκεφτούν τα μέρη που θέλουν στην ευρύτερη περιοχή και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές και τα μνημεία της Ελλάδας;».


Από την Αρχαία Ολυμπία

Κι όμως. Σε μία κουβέντα που είχαμε μαζί τους τους ρωτήσαμε και η απάντηση που μας έδωσαν ήταν ξεκάθαρη:

Επέλεξαν την αχαϊκή πρωτεύουσα για να μείνουν μετά από αρκετή μελέτη του όλου θέματος  γιατί είδαν ότι βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο όπου μπορεί κάποιος με βάση αυτή να κάνει αρκετά daytrips.

Οι δύο ταξιδιώτες από την Αμερική συνειδητοποίησαν έτσι γρήγορα και άμεσα την τουριστική δυναμική που μπορεί να έχει η Πάτρα σε δύο κατευθύνσεις μάλιστα: Από την μία στον τουρισμό του city break και από την άλλη στον τουρισμό των daytrips.

Η πόλη αλήθεια πότε θα τα συνειδητοποιήσει αυτά για να ενεργήσει αναλόγως και να αξιοποιήσει επιτέλους τις δυνατότητες της; Είναι ένα ερώτημα και αυτό…

(Aν σας αρέσει η φωτογραφία και θέλετε να δείτε ακόμα περισσότερες ακολουθήστε τον Terry Ruebush στην σελίδα του στο facebook «3 Gray Goats Photography»). 


Από Επίδαυρο και Ναύπλιο