Τα αίτια κάτω από τα οποία βρήκε φρικτό θάνατο ένας άνδρας το μεσημέρι της Δευτέρας (16/5), στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, αναζητούν οι Αρχές.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αλεξανδρούπολης επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, όταν ο ρομποτικός κάδος πολτοποίησης απορριμμάτων «ρούφηξε» τον άνδρα με αποτέλεσμα να του κόψει το νήμα της ζωής σε ηλικία 35 ετών.

Η πόρτα του κάδου που βρίσκεται στο σημείο αυτό επί πάνω από μια δεκαετία και λειτουργεί με φωτοκύτταρο, έκλεισε αυτόματα, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του άτυχου άνδρα να πολτοποιηθεί. Περαστικοί έσπευσαν να βοηθήσουν, όμως η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ένα όχημα της Πυροσβεστικής. Εν τέλει, το σώμα του ανασύρθηκε διαμελισμένο. Περίπου μετά από τρεις ώρες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στον κάδο βρέθηκε και μία σακούλα με φάρμακα μαζί με συνταγή γιατρού, γεγονός που οδήγησε στην ταυτοποίηση του άτυχου άντρα.

Ο κάδος δεν λειτουργεί προσωρινά και γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ δεν είναι βέβαιο πότε και εάν λειτουργήσει ξανά.