Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή την έναρξη κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Χαμηλής και Μέσης Πίεσης Δυτικής Ελλάδας» που πραγματοποιείται σήμερα στην Πάτρα, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ, γίνεται πραγματικότητα.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή τοπικών δικτύων διανομής φυσικού αερίου στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους (Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποσκοπεί στην διείσδυση του φυσικού αερίου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καθώς και στην απόκτηση σημαντικού μεριδίου της αγοράς των οικιακών καταναλωτών.

Συγκεκριμένα για την Πάτρα, το δίκτυο, μέσης και χαμηλής πίεσης, προβλέπει τις εξής συνδέσεις: 5.747 οικιακοί, 178 εμπορικοί και 20 βιομηχανικοί χρήστες.

Σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης και κατακόρυφης αύξησης των τιμολογίων της ενέργειας, η Αχαΐα μπορεί να αισιοδοξεί για ένα ενεργειακά καλύτερο μέλλον”.