Με ενθουσιασμό από μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Έχεις λόγο να μιλήσεις», που συνδιοργάνωσαν το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων και το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 67 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου από το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας, το 7ο Γυμνάσιο Πατρών και το Γυμνάσιο Δεμενίκων. Την εκδήλωση άνοιξε ο Βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης, που είχε την ιδέα και επιμέλεια του προγράμματος και μίλησε στους συμμετέχοντες για το σκεπτικό του προγράμματος καθώς και την αξία της ανάγνωσης, κατανόησης και συγγραφής κειμένων. Στη συνέχεια ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λουκάς Θάνος, έχοντας ως κέντρο το αρχαίο θεατρικό έργο του Αισχύλου, «Πέρσες», δίδαξε βιωματικά τη δύναμη του λόγου, τη ρυθμικότητα και τον τρόπο εκφοράς του.

Στη λήξη του προγράμματος, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την επόμενη σχολική χρονιά με περισσότερες συναντήσεις και εργαστήρια.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ. Γιάννης Βλάχος.