Και ενώ το έργο για τη φύλαξη του Νότιου Πάρκου και την πρόσληψη αναδόχου για το όλο θέμα είχε απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας από τον περασμένο Νοέμβριο, ο χώρος παραμένει αφύλακτος.

Τι έχει γίνει; Ο διαγωνισμός που ήταν να βγει στον «αέρα» αφορούσε τη φύλαξη τριών χώρων της Πάτρας, μαζί με αυτόν του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, όπου ο δήμος είχε συνεργασία έτσι και αλλιώς με ιδιωτική εταιρεία.

Οι τρεις χώροι αφορούσαν το Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, τον χώρο του Λαδόπουλου και του Νότιου Πάρκου. Το παράδοξο είναι ότι ο χώρος του Λαδόπουλου φυλάσσεται από υπαλλήλους της εταιρείας που προφανώς ανέλαβε το έργο.

Την ίδια ώρα όμως που δεν υπάρχει καμία φύλαξη για το Νότιο Πάρκο και χωρίς κανείς από τους αντιδημάρχους να γνωρίζει κάτι για το θέμα. Τι έχει γίνει;

Σύμφωνα με πολίτες η φύλαξη του Νότιου Πάρκου είναι απαραίτητη αφού η παρουσία υπαλλήλων σεκιούριτι θα ήταν αποτρεπτική ίσως στους σκηνίτες Ρομά στο να κατασκηνώνουν εκεί και να κάνουν κατάληψη σε δημόσιο χώρο. 

Κάτι που έχει αναλάβει η αστυνομία εξαπολύοντας ένα καθημερινό ανθρωποκυνηγητό. Εκτός αυτού είναι σημαντική η φύλαξη του δημοτικού πάρκινγκ, εκεί όπου έχουν παρατηρηθεί αρκετά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, σε πολίτες που σταθμεύουν τα οχήματα τους.