Οι πρώτες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό του Δασυλλίου από τις πτώσεις των κλαδιών και των δέντρων  πραγματοποιήθηκαν από τα συνεργεία του δήμου και την υπηρεσία Πρασίνου.

Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο του αντιπυρικού σχεδίου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές ακόμα για να μπορέσει να διασφαλιστεί το Δασύλλιο από τυχόν πυρκαγιές.

Πυρκαγιές που υπό τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν και το φαινόμενο της κλιματολογικής αλλαγής μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εκτός από το να κάψουν μία κυψέλη πρασίνου για την Πάτρα να απειλήσουν ζωές και περιουσίες.

Όμως εκτός του Δασυλλίου υπάρχουν δεκάδες ακόμα κοινόχρηστοι και ιδιόκτητοι χώροι που χρειάζονται τις ανάλογες παρεμβάσεις για να παύσουν να είναι επικίνδυνοι μπροστά από την αντιπυρική περίοδο.

Σημαντικό ζήτημα αντιμετωπίζει ο δήμος πάνω στο θέμα της προστασίας από τις πυρκαγιές με τα ιδιόκτητα οικόπεδα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας.

Ένα μέρος των ιδιοκτητών έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του δήμου για τον καθαρισμό των χωραφιών, ένα άλλο όμως εξίσου μεγάλου δεν έχει κάνει κάτι. Οπότε θα πρέπει να αναλάβουν τα συνεργεία του δήμου.

«Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, βάση του έμψυχου δυναμικού και των δυνατοτήτων που έχουμε» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην υπηρεσία Πρασίνου περιμένουν πώς και πώς τις προσλήψεις των συμβασιούχων εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να τους ενισχύσουν στο έργο τους αφού ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων είναι ελάχιστον για να καλύψει τις ανάγκες.