«Βροχή» φεύγουν τα ειδοποιητήρια κατασχέσεων από τα γραφεία του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, με τα "ραβασάκια" να φτάνουν στα εμπορικά καταστήματα και στους εμπόρους της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Γιώργος Βαγενάς στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στον Max Fm, «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο», 23.000 έμποροι της πόλης συνολικά είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Βαγενάς τουλάχιστον 1.000 ειδοποιητήρια κατασχέσεων την ημέρα φεύγουν από τις εκεί υπηρεσίες, έχοντας προορισμό τους επαγγελματίες που προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους με νύχτα και δόντια ανοικτές.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά τα ειδοποιητήρια κατασχέσεων δεν είναι κάτι καινούργιο για τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας αφού κάτω από αυτό το καθεστώς βρίσκονταν τα χρόνια πριν από την πανδημία το 70% των εμπόρων.

Πλέον όμως μετά την πανδημία το ποσοστό αυτό έχει εκτοξευτεί στο 85%. Εκτός όμως αυτού το σημαντικό που θα πρέπει να αναφερθεί καθώς έχει μία πτυχή που μπορεί να φέρει κοινωνική έκρηξη είναι ότι όλοι αυτοί οι έμποροι λαμβάνοντας το ειδοποιητήριο από τον ΕΦΚΑ, είναι ανασφάλιστοι, μη έχοντας το δικαίωμα περίθαλψης στον ιδιωτικό τομέα.

Στο μεταξύ ένας έμπορος που λαμβάνει τέτοια ειδοποιητήρια από κρατικούς μηχανισμούς λόγω οφειλών, δεν μπορεί να δει χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό από τις δουλειές που κάνει, αφού αυτόματα κατάσχονται από το ΕΦΚΑ, από την Εφορία, αλλά και από τις τράπεζες. Οπότε δεν μπορεί ούτε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που σίγουρα θα έχει σε τρίτους…