Έχει κάνει την εμφάνιση της μία θανατηφόρα τάση του TikTok, γνωστή ως «Blackout Challenge», στην οποία τα παιδιά κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να λιποθυμήσουν.

Η πρόκληση «thumb blowing pass out challenge» ή αλλιώς πιο γνωστή ως «Blackout Challenge», έχει οδηγήσει δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο με επιληπτικές κρίσεις και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παράλληλα, οι κλήσεις για τέτοια περιστατικά, αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι το «Blackout Challenge» του TikTok

Οπως αναφέρει η «DailyMail», το «Βlackout Challenge» λειτουργεί αρχικά, με το να πάρει το άτομο μία πολύ βαθιά ανάσα που να γεμίσουν οι πνεύμονες του με οξυγόνο. Στη συνέχεια το άτομο κρατάει την αναπνοή του, κόβοντας την ροή οξυγόνου τελείως, σε τέτοιο βαθμό, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να χτυπήσουν το κεφάλι τους όταν πέφτουν, ή να υποστούν επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης πρόκλησης του TikTok.
Tα παιδιά χρησιμοποιούν ακόμη και κορδόνια για να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τα χέρια τους σαν θηλιά για να προκαλέσουν ασφυξία. Αρκετές φορές χρησιμοποιούν κορδόνια παπουτσιών, σχοινιά, ακόμη και σεντόνια ώστε να προκαλέσουν την επιθυμητή ασφυξία και να ολοκληρώσουν την πρόκληση του «Blackout Challenge» στο TikTok.

Παράλληλα, τα παιδιά στη συνέχεια ανεβάζουν αυτό το βίντεο στην πλατφόρμα του «ΤikTok», έτσι ώστε να το μοιραστούν με τους φίλους τους και να προκαλέσουν αντίστοιχα άλλα παιδιά ώστε να πράξουν το «Blackout Challenge». Αυτή η νέα τάση του «TikTok» έχει προκαλέσει τρόμο στους γονείς σε όλο τον κόσμο, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά θανάτων το τελευταίο διάστημα, από το παιχνίδι «θανάτου».