Βάρος στον εσωτερικό τουρισμό δίνει και αυτό το καλοκαίρι η Δυτική Ελλάδα και τα ξενοδοχεία της Αχαΐας και της Ηλείας, βλέποντας ότι η προσέλευση των ξένων τουριστών, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα κινηθεί σε ένα χαμηλό επίπεδο.

Στην Αιγιάλεια στηρίζονται στην ελληνική αγορά και στους Έλληνες επισκέπτες και ένα σημαντικό ποσοστό της επισκεψιμότητας που παρατηρείται στην περιοχή από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου έχει να κάνει με την εγχώρια αγορά.

«Πάντοτε η περιοχή στηριζόταν στους Έλληνες επισκέπτες κατά κύριο λόγο, παρά στους ξένους. Αυτή η τάση έχει αυξηθεί μετά από την πανδημία και αυτό το καλοκαίρι κινούμαστε σε μία τέτοια κατεύθυνση» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Χρήστος Κανελλής.

Προς την ελληνική αγορά στρέφονται όμως και τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας, βλέποντας ότι στις ξένες αγορές, αν εξαιρέσεις τους Γερμανούς, δύσκολα θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση το φετινό καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος τονίζει:

«Είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν οι Έλληνες το κενό των ξένων για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ και από πλευράς κρατήσεων η επισκεψιμότητα αφορά συγκεκριμένες περιόδους του καλοκαιριού και δεν μπορούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες να μιλάμε για σεζόν».


Έλληνες επισκέπτες και στην Ναύπακτο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ναύπακτος είναι και αυτή μια από τις περιοχές που έχουν «κτίσει» ένα όνομα στην προσέλευση Ελλήνων επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από την ελληνική ομογένεια.

Έτσι και αυτό το καλοκαίρι η πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής από τα τέλη Ιουλίου και μετά αναμένεται να αγγίξει το 100%, κυρίως από Έλληνες επισκέπτες.