Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» παραχώρησε ο Ηλίας Βαλάσης, το μεσημέρι της Κυριακής, στον Alpha. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ειρήνη Αρβανίτη, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, το όνειρο του που γρήγορα έγινε πραγματικότητα καθώς και την μοναξιά που ένιωθε για πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας Βαλάσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήμουν τραγικός μαθητής. Δεν ήμουν πουθενά. Νομίζω πως ήμουν ο πιο κακός μαθητής που υπήρξε ποτέ. Θυμάμαι ότι πολύ μικρός μια φορά έγινε θεατρική παράσταση και πήρα τον πρώτο ρόλο. Μέσα στην παράσταση έκανα μια δική μου παράσταση που είχε τόση πλάκα και θυμάμαι ότι με είχαν βγάλει Βουτσά! Πήγαν στη γιαγιά μου να της πουν για το θέατρο και τους πήρε με την μαγκούρα, τους κυνήγαγε μέχρι την γωνία».

«Το όνειρο μου ήταν να υπάρχω σε ένα σύνολο και το βρήκα πολύ γρήγορα γιατί έγινα στρατιωτικός. Οπότε για πάρα πολλά χρόνια υπήρξα σε μια μονάδα που λάτρευα, με ανθρώπους που λάτρευα και το όνειρο μου έγινε πολύ γρήγορα πραγματικότητα. Έψαχνα πάντα ένα πλαίσιο για να ανήκω γιατί δεν άνηκα πουθενά. Δεν υπήρχα πουθενά. Ούτε σε οικογένεια, ούτε σε ανθρώπους, ούτε σε τίποτα. Ήμουν μόνος μου. Δεν υπήρχε οικογένεια, δεν είχα κανέναν».

«Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη κανέναν για να μεγαλώσουν και κανένα χάδι από γονείς που δεν είναι άξιοι. Κάντε παιδιά και αφήστε τα, θα μεγαλώσουν. Σκληρά, ξεσκληρά θα μεγαλώσουν και θα την βρουν την αγάπη. Δεν χρειάζονται κανένα χάδι, κανενός πατέρα και καμιάς μητέρας που δεν είναι άξιοι. Θα βρεθεί ο άνθρωπος που δεν θα είναι ούτε πατέρας ούτε μητέρα και θα σου αναπληρώσει 1000 χάδια που έχασες».» συμπλήρωσε ο Ηλίας Βαλάσης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.