Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον καθ' ομολογία συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Tο δικαστήριο πιθανότατα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για τον κατηγορούμενο.

Η σημερινή συνεδρίαση, έκτη κατά σειρά, θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, Ευγενίας Σταθουλοπούλου η οποία θα προτείνει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.
Πού θα εστιάσει η εισαγγελία

Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να εστιάσει στο εάν κατά την άποψή της το έγκλημα τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ή εν βρασμώ ψυχικής ορμής, όπως υποστηρίζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ακολούθως, το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι των δύο πλευρών. Πρώτα θα τοποθετηθεί ο κ. Αθανάσιος Χαρμάνης, δικηγόρος της μητέρας της Καρολάιν, η οποία παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι φιλοζωικών σωματείων που στρέφονται κατά του κατηγορούμενου για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας του ζεύγους και στη συνέχεια ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο των αγορεύσεων, δικαστές και ένορκοι θα αποσυρθούν σε διάσκεψη και θα επανέλθουν για να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους.

Θέλει να σπάσει τα ισόβια ο γυναικοκτόνος, καταπέλτης η εισαγγελέας

Η ενοχή του κατηγορούμενου, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θεωρείται μονόδρομος, καθώς πρόκειται για ένα ομολογημένο έγκλημα και δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο ούτε καν υπόνοια κατά την ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι κάποιος άλλος ευθύνεται για το θάνατο της Καρολάιν.

Η πλευρά του κατηγορούμενου θα επιμείνει ότι η δολοφονία της 20χρονης τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Και στις δύο περιπτώσεις, εφόσον τα αιτήματα γίνουν δεκτά, «σπάνε» τα ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.