Αρκετά καλά πήγαν την φετινή άνοιξη οι σχολικές εκδρομές στην Πάτρα, με πολλά σχολεία από διάφορα μέρη της επικράτειας να επιλέγουν την αχαϊκή πρωτεύουσα ως προορισμό για την διανυκτέρευση τους.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Πάτρας οι σχολικές – εκπαιδευτικές εκδρομές φέτος είχαν ξεκινήσει από αρκετά νωρίς από τον Φεβρουάριο με Μάρτιο, κρατώντας μια πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης, εκεί που χωρίς αυτές τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.

Η επισκεψιμότητα των σχολείων αυξήθηκε τον Απρίλιο και κορυφώθηκε λίγο πριν από τις διακοπές του Πάσχα, ενώ συνεχίστηκε και τις δύο με τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν έως και το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Η σεζόν των σχολικών εκδρομών για την Πάτρα φέτος ξεκίνησε από νωρίς και κράτησε ακόμα περισσότερο, γεγονός που έχει την εξήγηση του και στην καραντίνα που είχε ακυρώσει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις – εκδρομές.

Ένας ακόμα λόγος που έφερε φέτος περισσότερα σχολεία στην Πάτρα κρύβεται στην ενεργειακή κρίση και στην αύξηση του μεταφορικού κόστους που θα ήταν ακόμα πιο υψηλό λόγω της ακρίβειας που υπάρχει και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε περίπτωση που επέλεγαν να πάνε σε κάποιο νησί. 

Η σεζόν άφησε έτσι ικανοποιημένους, τουλάχιστον όσον αφορά την σχολική εκδρομή τόσο τους ξενοδόχους της Πάτρας, όσο και τα ταξιδιωτικά γραφεία – πρακτορεία που έκλεισαν τα tours των μαθητών και ήρθαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

«Πράγματι υπήρξε φέτος μια αυξημένη επισκεψιμότητα των σχολείων προς την Πάτρα, κυρίως από τις αρχές Απριλίου έως και τις αρχές Μαΐου, με μια παύση στις διακοπές του Πάσχα» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος.


Έχει κτίσει παράδοση

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πάτρα έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια μια παράδοση προς τον σχολικό τουρισμό με πολλά σχολεία να την επιλέγουν γιατί αποτελεί έναν φθηνό προορισμό που βρίσκεται κοντά σε μέρη όπως η Αρχαία Ολυμπία ή οι Δελφοί, ενώ βασικό κριτήριο που οδηγεί τους μαθητές στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η νυχτερινή ζωή που έχει και τα νυχτερινά της κέντρα /μαγαζιά.

Μέρη που επισκέπτονται τα σχολεία από τα διάφορες περιοχές που έρχονται στην Πάτρα είναι η Καστροπολιτεία της Αχάϊα Κλάους, το Κάστρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Βούντενης,  η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και φυσικά ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα.