Ούτε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έφεραν την πολυπόθητη ανάκαμψη στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας αφού ολοκληρώθηκαν χωρίς καν να τις νιώσουν στο ταμείο τους τα καταστήματα και οι έμποροι.

Η κίνησε σε όλο αυτό το δεκαήμερο ήταν ελάχιστη, υποτονική, ενώ και οι προσφορές στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας, δεν ξεπέρασαν το 20% με 25%.

Δείγμα που φανερώνει ότι ούτε τα μαγαζιά πλέον μετά την παρατεταμένη κατρακύλα των τελευταίων μηνών στην αγοραστική τους κίνηση, έχουν περιθώρια για να προχωρούν κάθε τόσο σε προσφορές και σε εκπτώσεις.

Στην πραγματικότητα για ένα μεγάλο ποσοστό των εμπορικών καταστημάτων τα περιθώρια επιβίωσης έχουν εξαντληθεί πλέον και κρατούνται με νύχια και με δόντια όρθια, μια ανάσα πριν από το λουκέτο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που υπάρχει στην αγορά είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό των καταστημάτων πλέον δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλαγή κολεξιόν και να βάλει τα καλοκαιρινά στην βιτρίνα.

Χρωστούν επιταγές που έχουν λήξει εδώ και μήνες και οι προμηθευτές τους πλέον έχουν τις αντιρρήσεις τους στο να τους δώσουν εμπόρευμα, χωρίς να πληρωθούν πρώτα σε ρευστό ή να πάρουν ένα μέρος των οφειλόμενων, αφού έχουν και αυτοί τις δικές τους υποχρεώσεις που θα πρέπει να ανταποκριθούν.

Διέξοδο στην πώληση

Έτσι κάποια από τα καταστήματα έχουν καθυστερήσει εσκεμμένα την αλλαγής της κολεξιόν στις βιτρίνες τους και άλλα βάζουν μπροστά στα μαγαζιά τους τις προμήθειες που τους είχαν ξεμείνει από την περασμένη καλοκαιρινή σεζόν.

Κι φυσικά υπάρχει και ένα ποσοστό επαγγελματιών που ψάχνει διέξοδο σε όλη αυτή την λαβύρινθο των χρεών που αντί να μειώνονται μεγαλώνουν, μέσα από την πώληση της επιχείρησης τους.

Πώληση που μπορεί να αφορά απλά και μόνο την εξόφληση των χρεών τους από τον αγοραστή. Αυτή είναι η κατάσταση στην αγορά, τουλάχιστον για το μέσο όρο των εμπορικών μαγαζιών της πόλης.