Η χειμερινή τουριστική σεζόν κλείνει για τα ξενοδοχεία και γενικότερα για την αγορά των Καλαβρύτων, μετά το πέρασμα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Η χειμερινή σεζόν για τα Καλάβρυτα και τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής ήταν ικανοποιητική σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά.

Όπως τονίζει ο κ. Δαφαλιάς αν θέλουμε να προχωρήσουμε  σε μία εκτίμηση ενός μέσου όρου των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της περιοχής, σε όλη την περίοδο της χειμερινής σεζόν, από τον Νοέμβριο  έως στον Μάρτιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πληρότητα κυμάνθηκε σε ένα ποσοστό της τάξεως του 60%.

«Το ποσοστό αυτό σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητικό, με βάση τις δυσκολίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, αλλά και του διαστήματος της παρατεταμένης καραντίνας που προηγήθηκε. 

Ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο με ένα ενδιαφέρον του κόσμου τα Σαββατοκύριακα, το οποίο κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο και από το νέο έτος και μετά με διήμερες και τριήμερες αποδράσεις, φέρνοντας έτσι ένα μικρό ποσοστό κρατήσεων και τις καθημερινές».

Εκεί όμως που τα Καλάβρυτα έδειξαν την τουριστική δυναμική τους ήταν τα Σαββατοκύριακα αφού από τον Γενάρη και μετά υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα, τόσο σε κρατήσεις, όσο και σε προσέλευση στην εκεί αγορά, στα καταστήματα εστίασης και στα εμπορικά. "Σίγουρα με το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων η επισκεψιμότητα και οι κρατήσεις αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό" τονίζει ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς. 


"Τι μένει είναι ένα ερωτηματικό..."

"Ήταν μία καλή χρονιά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε τα ανάλογα κέρδη, με βάση τουλάχιστον τις κρατήσεις και την επισκεψιμότητα όλο αυτό το διάστημα.

Οι ανατιμήσεις, η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση στο ρεύμα, αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης (εμείς βάζουμε ακόμα και τώρα πετρέλαιο αφού η θερμοκρασία το πρωί δεν είναι πάνω από τους έξι με εφτά βαθμούς Κελσίου), μείωσαν σε μεγάλο ποσοστό το κέρδος. Οπότε τι μένει από αυτό το 60% είναι ένα ερώτημα…". 

Όσο για την καλοκαιρινή σεζόν και τα ελάχιστα ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοικτά από εδώ και στο εξής; «Ελπίζουμε να υπάρξει μια έστω και μικρή κινητικότητα όπως αυτή που είχαμε δει το περασμένο καλοκαίρι.

Μιλάω για τον Αύγουστο κυρίως όπου είχαμε δει ξένους επισκέπτες, αλλά και ορισμένους Έλληνες. Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που δείχνουν ότι και φέτος θα πάμε καλά, αναλογικά με τα δεδομένα της περιοχής».