Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 συνεχίζεται με τη 2η τοιχογραφία από τον εντυπωσιακό καλλιτέχνη Γιάννη Βαλυράκη!

Ο Γιάννης Βαλυράκης σπούδασε Αρχιτεκτονική και Ανακαίνιση στην Πάτρα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Loughbοrough University School of Arts και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη 2D και 3D απεικόνιση. Οι ακαδημαϊκές σπουδές του συνεχίστηκαν στις εικαστικές τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Η δυναμική σύνθεση και τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί στα έργα του τραβούν αμέσως το βλέμμα του θεατή. Η ξεχωριστή τεχνική του με επιρροές και στοιχεία από τη street art, την pop art και την art nouveau δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που φλερτάρει με το παλιό και το σύγχρονο.

Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης στο στούντιο του στο Η.Β. και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε γκαλερί σε όλο το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Σαγκάη. Οι διεθνείς συνεργασίες του περιλαμβάνουν το περιοδικό Arbitrage στον Καναδά, το Βρετανικό Συμβούλιο και την οργάνωση International Olympic Truce org.

Ο Γιάννης Βαλυράκης επισκέπτεται την πόλη όπου έζησε τα φοιτητικά του χρόνια για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία τοιχογραφία με έντονο χαρακτήρα, στην οδό Μεσολογγίου 107. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής τοιχογραφίας του ArtWalk. Η τοιχογραφία έχει ήδη ξεκινήσει!