Στο εδώλιο ο 55χρονος που προσπάθησε δύο φορές να βιάσει μία κοπέλα σε χωράφι δίπλα από το νεκροταφείο. 

Η Κως περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης που απασχολεί την τοπική κοινωνία από το 2019. Τότε που δύο φορές, ένας 55χρονος κάτοικος του νησιού, προσπάθησε να βιάσει μια νεαρή κοπέλα, δίπλα από νεκροταφείο. Και τις δύο φορές, η νεαρή σώθηκε από θαύμα. Αντιστάθηκε και για καλή της τύχη, έτυχε να περνούν από το σημείο άτομα, που ακύρωσαν τα σχέδια του δράστη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση θα καθίσει την 6η Ιουνίου 2022 ένας 55χρονος Έλληνας. Ο 55χρονος, κάτοικος της Κω, κατηγορείται ότι την 17η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:30 και την 21η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00, στο νεκροταφείο της Κω, έχοντας αποφασίσει να τελέσει το έγκλημα του βιασμού, άρχισε την εκτέλεση της αξιόποινης πράξης του, η οποία και τις δύο φορές δεν ολοκληρώθηκε.

Συγκεκριμένα, την 17η Ιανουαρίου προσπάθησε να βιάσει μία κοπέλα. Αφού την αγκάλιασε, την έσπρωξε σε χωράφι δίπλα στο νεκροταφείο, την έριξε στο έδαφος, της έπιασε το στήθος, της έγλειψε τον λαιμό και το στήθος, την τράβηξε από τα μαλλιά και προσπάθησε να τη γδύσει, ενώ εκείνη όλη την ώρα αντιστεκόταν, τον απωθούσε με τα χέρια της και φώναζε. Η εκτέλεση της αξιόποινης πράξης του δεν ολοκληρώθηκε επειδή εμφανίστηκε τρίτο άτομο και αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ώρα 14:00, στον ίδιο τόπο, ενώ το θύμα έφευγε από το νεκροταφείο, την πλησίασε, την τράβηξε από τα χέρια, την έσπρωξε προς το βαν του και επιχείρησε να τη βάλει μέσα σε αυτό με προφανή σκοπό να ολοκληρώσει αυτό που είχε αφήσει στη μέση την προηγούμενη φορά, δηλαδή να την βιάσει.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr και στο παρελθόν κατηγορηθεί για βιασμό, για τον οποίο αθωώθηκε αμετάκλητα στον πρώτο βαθμό με την από 3 Ιουνίου 2013 απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου Ρόδου, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αθώος.